Openingstijden van di. t/m za. van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Voerman Stadsmuseum Hattem Logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Doneer

Draag bij aan onze ontwikkeling. Steun het Voerman Stadsmuseum Hattem.

Het Voerman Stadsmuseum Hattem probeert de kosten zo laag mogelijk te houden. We werken met alleen maar vrijwilligers. Maar om toch mooie exposities te maken is iedere gift uiteraard welkom. 

Periodieke particuliere gift
U geniet het optimale fiscale voordeel wanneer u een periodieke gift doet. Periodieke giften worden middels een vaste en gelijkmatige uitkering voldaan. De fiscale aftrek van een periodieke schenking is niet gebonden aan een minimum of maximum. De wet stelt wel als voorwaarde dat er een schenkingsovereenkomst wordt gesloten die de verplichting inhoudt om gedurende vijf jaar (of meer) jaarlijks een vast bedrag te schenken. Periodieke giften zijn aftrekbaar van uw Box 1-inkomen, ongeacht de hoogte van de gift. Sinds 2014 hoeft er geen notariële akte meer te worden opgemaakt, maar voldoet een schenkingsovereenkomst. Die sturen wij u graag toe. 

Eenmalige particuliere gift
Voor een eenmalige particuliere schenking geldt een minimum en een maximum voor het aftrekbare bedrag. Het fiscale voordeel is afhankelijk van de hoogte van uw verzamelinkomen, het tarief waartegen u uw gift kunt aftrekken (42% of 52%) en eventuele andere giften die u in het jaar heeft gedaan. De drempel is 1% van uw verzamelinkomen en ten minste € 60,-. Het plafond is 10% van uw verzamelinkomen. De verhogingsfactor is 25%, met een maximum van € 1.250,-. 

Zakelijke gift
Een zakelijke gift is iets anders dan een sponsorbedrag, waarbij er sprake is van een tegenprestatie. De zakelijke gift kunt u in aftrek brengen op de fiscale winst voor de vennootschapsbelasting. Dit geldt zowel voor een eenmalige als een periodieke gift. De aftrek bedraagt maximaal 50% van de winst, met een maximum van € 100.000,-. De verhogingsfactor is 50%, met een maximum van € 2.500,-. Het fiscale voordeel is afhankelijk van het voor uw bedrijf geldende tarief (20% of 25%). U moet de gift achteraf schriftelijk kunnen onderbouwen. Via de schenkcalculator kun u zelf berekenen wat voordelig voor u is. 

Donatieformulier

Indien u een donatie wenst te doen aan het Voerman Stadsmuseum Hattem, vul dan onderstaand formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact op. Wilt u liever bellen? Dat kan natuurlijk ook, ons telefoonnummer is 038 444 28 97.

Dit formulier is beveiligd met de reCAPTCHA technologie van Google. Deze Privacy Policy en Condities zijn van toepassing.

Voerman Stadsmuseum Hattem Logo

Cookies verklaring

Deze website gebruikt cookies voor statistieken, navigatie en chat. Alle gegevens voor de statistieken zijn geanonimiseerd. Op onze privacy pagina kunt u meer lezen over ons beleid.