Openingstijden van di. t/m za. van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Voerman Stadsmuseum Hattem Logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Expositie - De Noordelijke aquarellisten

van 27-08-2022 t/m 15-01-2023

Rijke collectie aquarellen in museum

In het Voerman Stadsmuseum Hattem is vanaf zaterdag 27 augustus de tentoonstelling ‘Noordelijke Aquarellisten’ te zien. Zoals de naam al aangeeft, beoefenen de kunstenaars, die deel uitmaken van deze groep, de aquareltechniek. De groep bestaat uit Johan Meeske, Riny Bus, Jan van Loon, Robin d’Arcy Shillcock, Jan Velthuis en Dorry van de Winkel

Aquarel schilderij van 3 schepen die in het water liggen gemaakt door Jan Velthuis.
Schilderij van een kraaien kop voor een gele achtergrond gemaakt met aquarel door Robin d'Arcy Shillcock

De groep Noordelijke Aquarellisten werd in 1981 in Groningen opgericht. De leden exposeren regelmatig gezamenlijk als groep en zetten zich in voor de promotie van de aquareltechniek. In hun werk laten zij zien dat waterverf, net als olieverf, een professioneel schildersmedium is. De wisselwerking tussen papier water en verf geven de aquarel een unieke schilderachtigheid mee.
Het werk van de Noordelijke Aquarellisten blijft tot en met 15 januari 2023 in het Hattemse museum te zien. De nieuwe tentoonstelling, met een grote verscheidenheid aan aquarellen, is ondergebracht in de grote tentoonstellingsruimte op de eerste etage.

Voerman Stadsmuseum Hattem Logo

Cookies verklaring

Deze website gebruikt cookies voor statistieken, navigatie en chat. Alle gegevens voor de statistieken zijn geanonimiseerd. Op onze privacy pagina kunt u meer lezen over ons beleid.