Openingstijden van di. t/m za. van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Voerman Stadsmuseum Hattem Logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Expositie – Grafische communicatie

van 27-08-2022 t/m 15-01-2023

Het Voerman Stadsmuseum Hattem maakt graag ruimte voor het werk van Bert Windhorst. De tentoonstelling ‘Grafische Communicatie’ geeft een fascinerend overzicht van zijn kunst. De expositie omvat een groot aantal schilderijen met een surrealistisch karakter. 

Bert Windhorst is geboren op 6 augustus 1936 en is afkomstig uit Heerde. Hij is actief als ontwerper, kunstschilder en houdt zich bezig met kunsthistorie. Windhorst voltooide onder meer diverse aktenstudies en was actief aan de Rietveldacademie. Hij doceerde later in Leiden, Zeist, Zwolle en Utrecht vakken als kunsthistorie en tekenen. Daarbij speelden facetten als ontwerpen, stilleven, kop en figuur en schildertechnieken en zeefdrukken een belangrijke rol.

Blauw schilderij van Bert Windhorst waarin een mens figuur en een haan abstract zijn afgebeeld.
Een blauw vierkant van Bert Windhorst uit de collectie Grafische Communicatie

Naast zijn werk is Bert Windhorst altijd als vrij kunstenaar actief geweest. Hij zegt hier zelf over dat zijn werk bestaat uit het beleven van gebeurtenissen uit zijn eigen leven en werk dat voortkomt uit religieus, kritisch beleven. Zijn kunst heeft vaak een uitstraling van zowel een surrealisme als werkelijkheid.

Bert Windhorst richt zich niet op de verkoop van zijn werk. De kunstenaar zegt hierover dat hij al voldoening heeft van het maken van zijn kunst. De Heerdenaar heeft al zijn werk in eigen bezit en opslag. 

Voerman Stadsmuseum Hattem Logo

Cookies verklaring

Deze website gebruikt cookies voor statistieken, navigatie en chat. Alle gegevens voor de statistieken zijn geanonimiseerd. Op onze privacy pagina kunt u meer lezen over ons beleid.