Openingstijden van di. t/m za. van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Voerman Stadsmuseum Hattem Logo
Search
Close this search box.

Expositie - Verwondering!!

Van 31 januari t/m 30 april 2023

Poëzie sluimert in het werk van beeldend kunstenaar Dick Baauw.

Verbeeldingen spelen een belangrijke rol in het leven van Dick L. Baauw (1934) uit Hattem. Niet de exacte beelden, maar veel meer de poëzie ervan of de meditatie over die beelden zijn voor hem belangrijk. Dit is duidelijk zichtbaar in de vele kunstwerken die hij in de loop der jaren heeft vervaardigd. Daaronder schilderijen, collages, beelden en glas in lood-werken.

De expressie van Dick Baauw wordt gekenmerkt door geheel eigen klankkleuren, een compositie met spanning in vlakken. Baauw laat zich in zijn werk inspireren door oude culturen, landschappen, mythen, Bijbelse thema’s en poëtische begrippen. Op allerlei plekken in ons land zijn kunstwerken van zijn hand te bewonderen.

Dick Baauw studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam. Hij behaalde de MO-akten A en B tekenen en was jaren werkzaam in het onderwijs.

Abstract kubistisch werk van Dick Baauw. Aardetinten en blauw.
Voerman Stadsmuseum Hattem Logo

Cookies verklaring

Deze website gebruikt cookies voor statistieken, navigatie en chat. Alle gegevens voor de statistieken zijn geanonimiseerd. Op onze privacy pagina kunt u meer lezen over ons beleid.