Wij organiseren Zomerconcerten, een Kunstwedstrijd en Rondleidingen!

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Expositie - Marianne Voeten - Water, Wind en Wolken

Van 6 mei t/m 30 juli 2023

De weidsheid van de natuur vangen in een aquarel, dat is de kracht van Marianne Voeten uit Hattem. Al van jongs af aan, toen ze in Kampen woonde, was Marianne gefascineerd door het water van de IJssel en de prachtige wolkenluchten boven Kampen. Al snel begon ze met het tekenen en schilderen van haar eigen creaties en dit werd versterkt toen ze les kreeg van Teun van der Veen. ‘Hij gaf les aan leerlingen die veel belangstelling hadden voor tekenen, en hij heeft mij geleerd om mijn eigen stijl te vinden en dingen te maken die ik echt mooi vind’, vertelt ze. 

Marianne wilde hierna graag naar de kunstacademie, maar dat mocht ze van haar ouders niet. In plaats daarvan is ze medisch secretaresse geworden en heeft ze nog heel veel andere dingen mogen doen. Toch is ze altijd blijven schilderen en de laatste 15 tot 20 jaar is ze hier intensief mee bezig geweest. 

De tentoonstelling van Marianne Voeten richt zich op de landschappen uit de omgeving van Hattem, de IJssel en de Wadden, die ze heeft geschilderd in de aquarel techniek. Geef je bij het zien van de tentoonstelling over aan de natuur, beelden die Marianne laat zien en laat je meenemen in de wolken, water en weidsheid van haar schilderijen.  

Marianne gaat buiten op zoek naar het verhaal voor haar aquarellen, maakt foto’s en schetsen van het landschap, en werkt deze vervolgens zorgvuldig uit op haar atelier.

Haar werken zijn te bewonderen van 6 mei 2023 t/m 30 juli 2023 in het Voerman Stadsmuseum Hattem.

Bestelservice

Als extra service voor de kunstenaar kunt u verschillende aquarellen via onze webshop kopen. Het museum verdient hier verder niets aan.

Voerman Stadsmuseum Hattem Logo

Cookies verklaring

Deze website gebruikt cookies voor statistieken, navigatie en chat. Alle gegevens voor de statistieken zijn geanonimiseerd. Op onze privacy pagina kunt u meer lezen over ons beleid.