In het jaar 1299 kreeg Hattem stadsrechten. Het 650-jarig bestaan als stad werd in 1949 groots gevierd, onder andere met een tentoonstelling en de oprichting van de Stichting Oud Hattem door de huisarts M. Sypkens Smit. Getoond werden zowel objecten “Uit Grootmoeders Tijd” als ook veel oude afbeeldingen, geschriften en topographica van Hattem.
Door het enthousiasme over deze tentoonstelling besloot men in 1971 een oudheidskamer in te richten. Dit was het bescheiden begin van wat nu het Voerman Stadsmuseum Hattem is. Daarna ontstond in 1984 het dubbelmuseum Streekmuseum Hattem en Voermanhuis. Verschillende verbouwingen volgden in de loop der jaren en ontstond het Voerman Stadsmuseum Hattem.
Begin 2012 heeft het museum weer een grote metamorfose en modernisering ondergaan onder de titel “Museum in Beweging“. Bijzonder is dat het museum vanaf het allereerste begin volledig door vrijwilligers in stand wordt gehouden.
Volwassenen € 11,00. Museumkaart gratis. Meer informatie op ‘Plan uw bezoek‘.
Achterstraat 46-48, 8051 GC Hattem.
T: 038 444 28 97
E: info@voermanmuseumhattem.nl
Meerdere keren per jaar hebben wij bijzondere exposities. In kader van het 75 jaar bestaan nu een uitgebreide expositie van Jan Voerman senior.
In onze historische bijkeuken kunt u voor maar € 2,50 een heerlijk kopje koffie of thee drinken.
Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen binnen ons museum? Schrijft u zich dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. U kunt ook kiezen om alleen informatie te krijgen over de exposities. Aanmelden nieuwsbrief.
Hattem is een prachtige stad met een rijke en lange historie. Zeker de moeite waard om te bezoeken!
Meer informatie kunt u vinden bij Visit Hattem.
Combineer uw bezoek aan het Voerman Stadsmuseum Hattem met het Anton Pieck museum. Beide musea liggen op loopafstand van elkaar.
Het Nederlands Bakkerij museum is ook zeer de moeite waard om te bezoeken. Met vele activeiten!
Ons museum wordt ondersteund door de Vrienden van het Voerman Stadsmuseum Hattem.
Het Voerman Stadsmuseum Hattem wordt bijna volledig gerund door enthousiaste vrijwilligers met een passie voor kunst, historie en de stad Hattem. Naast een stimuleringssubsidie van de gemeente Hattem hebben wij een groep trouwe vrienden die ons financieel ondersteunen. Daarnaast vragen wij regelmatig steun bij fondsen en sponsoren. Mocht u het museum ook een warm hart toedragen en wilt u op wat voor wijze dan ook ondersteunen, dan horen wij dat graag van u. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op!
Deze website gebruikt cookies voor statistieken, navigatie en chat. Alle gegevens voor de statistieken zijn geanonimiseerd. Op onze privacy pagina kunt u meer lezen over ons beleid.