Openingstijden van di. t/m za. van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Voerman Stadsmuseum Hattem Logo

Welkom bij het Voerman Stadsmuseum Hattem

Het Voerman Stadsmuseum Hattem is gevestigd in Hattem in twee prachtige oude herenhuizen. U wordt verwelkomd door onze gastvrije medewerkers om kennis te komen maken met de collectie schilderijen van Jan Voerman senior, Jan Voerman junior, Jo Koster en vele anderen. Ook historie en archeologie zijn ruim vertegenwoordigd bij ons.

Onze vaste collectie

Jan Voerman senior

Jan Voerman senior is de grondlegger van de zogenaamde IJsselschilders. Zijn unieke schilderijen blijven verrassen en zijn daardoor geliefd bij vele kunstliefhebbers. Kom kijken!

Jan Voerman junior

Jan Voerman junior is vooral bekend van de prachtige plaatjes in de Verkade albums. Maar zijn andere werk zoals te zien bij ons museum is van ongekende schoonheid door details.

Jo Koster

Jo Koster was haar tijd ver vooruit, via haar schilderkunst heeft ze eind 19de en begin 20ste eeuw een wezenlijke bijdrage geleverd aan de discussie over emancipatie.

Bé Thoden van Velzen

Bé Thoden van Velzen was een begaafd beeldhouwster. Haar werk wordt alom geroemd en is op verschillende plaatsen in Nederland te vinden. Waaronder ook in ons museum!

Archeologie

In Hattem zijn vondsten gedaan uit de Klokbekercultuur (2400-1900 v. Chr.). Onder meer een klokbeker en een klokbekerschaal, die wij in ons museum presenteren. Met een 3D animatie van de klokbeker. 

Historie van Hattem

In de Hattemzaal tonen wij u werken van verschillende kunstenaars die Hattem als onderwerp hebben gekozen voor hun werk. Tevens zijn er nog oude voorwerpen uit de rijke geschiedenis van Hattem.

Actuele exposities

De IJssel

13-08-2023 t/m 31-10-2023

De IJssel, slagader van de Hanze portretteert de IJssel in tekeningen, schilderijen en verhalen. 

Pareidolia

11-11-2023 t/m 31-03-2024

Het Voerman Stadsmuseum Hattem start in november met de expositie ‘Pareidolia’ van Daniel Douglas.
Koffiehoekje in het Voerman Stadsmuseum Hattem. Met glas in lood ramen, oude plavuizen en een mooie oude tafel.

Geniet van een kopje koffie of thee

In ons prachtig middeleeuws herenhuis, waar vroeger de bijkeuken was, hebben wij een sfeervolle koffieruimte ingericht. Hier heeft u de mogelijkheid om naast de kunst ook te genieten van een heerlijk kopje pure-africa espresso, koffie, cappucino of thee. 

En als het mooi weer is, kunt u op het terras in onze intieme beeldentuin gaan zitten.

U bent van harte welkom!

 

Bezoek onze (online)museumwinkel

De Museumwinkel is een reden op zich om eens langs te komen bij Voerman Stadsmuseum Hattem. En nu kan dit allemaal ook online! Iets leuks gezien in de winkel? Of alvast even kijken wat er te vinden is? Kijk vooral even in onze online museumwinkel.

En het mooie is, ook zonder museum kaartje bent u van harte welkom. Het grote assortiment is verrassend en onalledaags. De smaakvol ingerichte winkel is de plek voor mooie en originele cadeaus voor uzelf of voor een ander. Van notitieblokjes tot unieke genummerde handgedraaide gemberpotjes, van kunstsokken tot kalligrafie pennen.

Kom kijken!

IJssel vazen op een houten tafel in de museumwinkel van het Voerman Stadsmuseum Hattem

Toegangstickets

Reserveren is niet verplicht, maar kan wel. U kunt toegangstickets kopen via onderstaande button.

Vrienden van het Voerman

De vereniging Vrienden van het Voerman Stadsmuseum Hattem steunt het museum bij de aanschaf en het onderhoud van de collectie.

Doneren

Draag bij aan onze ontwikkeling! Steun het Voerman Stadsmuseum Hattem met een financiële bijdrage. Klik op onderstaande button voor meer informatie.

Beeldentuin

Het museum heeft een binnenplaats die is ingericht als beeldentuin. Naast beelden van Bé Thoden van Velzen en van lokale kunstenaars bekijken, kunt u hier tijdens de zomer heerlijk zitten en genieten van een kop koffie of thee.

Publicaties

Hier vindt u de meest recente publicaties van het Voerman Stadsmuseum Hattem.

Ondermeer het prachtige boek ‘In vervoering van Voerman’ van Kristiaan Kreeft.

Virtuele tour

In deze virtuele tour krijgt u alvast een inkijkje in ons museum. U krijgt hiermee een zeer goede impressie van hoe ons museum er van binnen uitziet. Het prachtige gebouw en de indeling van de ruimtes. Maar de echte beleving ervaart u pas als u langs komt, u bent van harte welkom!

Wat zeggen de gasten over hun bezoek?

Prachtig museum met een zeer mooie Voerman collectie. De wisselende exposities zijn ook altijd zeer de moeite waard.’

C. van de Graven

Klein, maar fijn museum. Vond het de moeite waard. Vooral de geschiedenis van Hattem.’

F. de Bruin

Mooi museum, zeker als je iets met Verkadealbums hebt. Of senior nu een betere schilder was dan junior, blijft zeer persoonlijk.’

R. Timmer

Het Voerman Stadsmuseum Hattem is rolstoeltoegankelijk.

Er is een lift en een invalidentoilet aanwezig. De archeologiekelder is niet toegankelijk voor minder validen.

Vrijwilligers gezocht!

Het Voerman Stadsmuseum Hattem draait bijna volledig op de inzet van vrijwilligers. Mensen met een passie voor kunst, Hattem of gewoon omdat ze het leuk vinden om ons te helpen. Regelmatig kunnen wij mensen gebruiken om ons team te versterken!

Nieuw! dibond reproducties

Reproducties voor thuis aan de muur! Nieuw in ons museum zijn reproducties van kunstwerken, afgedrukt op ‘dibond’. Met deze techniek druk je een kunstwerk op een aluminium paneel af. Zo’n fraaie handzame reproductie is natuurlijk ook ideaal als geschenk.

Aanmelden nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte gehouden worden van de laatste ontwikkelingen binnen ons museum? Schrijft u zich dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief. U kunt ook kiezen om alleen informatie te krijgen over de exposities.

Wij gebruiken de gegevens die u op dit formulier verstrekt alleen om u per e-mail te informeren. 

U kunt op elk moment van gedachten veranderen en uw gegevens aanpassen of u uitschrijven door op de betreffende link te klikken in de voettekst van elke nieuwsbrief die u van ons ontvangt, of door contact met ons op te nemen via info@voermanstadsmuseumhattem.nl

Voerman Stadsmuseum Hattem Logo

Cookies verklaring

Deze website gebruikt cookies voor statistieken, navigatie en chat. Alle gegevens voor de statistieken zijn geanonimiseerd. Op onze privacy pagina kunt u meer lezen over ons beleid.