Wij organiseren Zomerconcerten, een Kunstwedstrijd en Rondleidingen!

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Expositie - Met Wijsmuller op sleeptouw

Van 12 november t/m 8 april 2025

Aankondiging: Expositie ‘Met Wijsmuller op sleeptouw’

Het Voerman Stadsmuseum Hattem is verheugd om de tentoonstelling ‘Met Wijsmuller op sleeptouw’ aan te kondigen. Deze bijzondere expositie brengt het werk van de Nederlandse kunstschilder Jan Hillebrand Wijsmuller (1855-1925) onder de aandacht.

Over Wijsmuller
Ondanks dat de veelzijdige Wijsmuller lange tijd onterecht in de schaduw van zijn tijdgenoten heeft gestaan, moet hij toch beschouwd worden als een belangrijke schilder uit de Haagse School. Hij werd geroemd om zijn precieze en nauwgezette werken. Daarnaast bezat hij ook het vermogen om op impressionistische stijl de wereld te verbeelden met meesterlijke gebruik van licht en kleur. Dit alles hebben hem tot een geliefde kunstenaar gemaakt. Zijn landschappen, stadsgezichten, marines en portretten zijn tijdloos en blijven tot op de dag van vandaag inspireren.

Wijsmuller bezocht regelmatig Hattem en hij schilderde er diverse stadsgezichten. Waarvan een in de collectie van het Voerman Stadsmuseum Hattem is opgenomen.

Wat kunt u verwachten?
De expositie toont een selectie van Wijsmullers meest indrukwekkende werken. Van serene landschappen, stadsgezichten tot levendige zeegezichten, u zult versteld staan van zijn vakmanschap en gevoel voor atmosfeer. Te zien in verschillende technieken, zoals aquarellen, etsen en olieverf.

Daarnaast biedt het museum context over zijn leven, invloeden en zijn artistieke ontwikkeling.

– later meer  –
Zicht op de molen in Hattem

Zicht op Hattem – collectie Voerman Stadsmuseum Hattem

Een schilderij van Wijsmuller met een zestal berkenboompjes.

Titel onbekend – privécollectie

Schilderij van Wijsmuller. Een jongen die in een winterlandschap op het ijs loopt.

Winterlandschap – privécollectie

Voerman Stadsmuseum Logo 75 jaar
Voerman Stadsmuseum Hattem Logo

Cookies verklaring

Deze website gebruikt cookies voor statistieken, navigatie en chat. Alle gegevens voor de statistieken zijn geanonimiseerd. Op onze privacy pagina kunt u meer lezen over ons beleid.