Wij organiseren Zomerconcerten, een Kunstwedstrijd en Rondleidingen!

Zoek
Sluit dit zoekvak.

Nieuwe tentoonstelling ‘Halverwege Parijs’ geopend

Onder grote belangstelling is vrijdag in Hattem de nieuwe tentoonstelling ‘Halverwege Parijs’ geopend. De tentoonstelling in het Voerman Stadsmuseum Hattem is gericht op de periode dat Jan Voerman senior naar Antwerpen en Brussel reisde. De feestelijke opening werd voor deze druk bezochte gelegenheid in de Gasthuiskerk aan de Achterstraat in Hattem gehouden.

In 1880-1881 stond Voerman senior ingeschreven aan de Antwerpse academie om schilderlessen te gaan volgen. Na Antwerpen ging Voerman enige tijd naar Brussel, waar veel Nederlanders werkten of leerling aan de academie waren. Wat zag Jan Voerman sr. allemaal in die tijd in België? Wat inspireerde en beïnvloedde hem? Dat is nu in het museum te zien. 

Museumdirecteur Daphne Maas, die binnen enkele weken aan de slag gaat als nieuwe directeur van het Nationaal Museum Tachtigjarige Oorlog in Groenlo, vatte samen dat dit weer een heel mooie tentoonstelling is. ‘Halverwege Parijs’ toont werken uit de Barat-Venker collectie die Voerman senior in zijn tijd in België zou hebben kunnen gezien. Bruno Barat en Paul Venker verzamelden jarenlang Belgische schilderkunst uit de negentiende eeuw. Bruno Barat zei tijdens de openingsbijeenkomst dat deze tentoonstelling een prachtige gelegenheid is om de kunst uit die tijd, ook die van Jan Voerman senior, te herontdekken. Na de opening was de tentoonstelling in het museum te bekijken. 

Genodigden zijn aanwezig in de Hattemzaal van het museum.

© foto boven: Angela van Erven, foto onder: Ron Maat

© RTV Hattem – Gerhard van der Worp

Voerman Stadsmuseum Hattem Logo

Cookies verklaring

Deze website gebruikt cookies voor statistieken, navigatie en chat. Alle gegevens voor de statistieken zijn geanonimiseerd. Op onze privacy pagina kunt u meer lezen over ons beleid.