Openingstijden van di. t/m za. van 10.00 tot 17.00 uur. Zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Voerman Stadsmuseum Hattem Logo
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Schilders langs de IJssel

De IJsseldijk in Zwolle biedt op veel plekken een weids uitzicht over het rivierlandschap. Daarom is de IJssel-dijk op zaterdagochtend 4 september het toneel van een bijzonder schilderevenement: Vijftig Variaties Voerman. De bedoeling is dat vijftig mensen van alle leeftijden op hetzelfde moment hetzelfde landschap schilderen op een paneel. Iedereen die wil mag meedoen. Ook als je geen ervaring hebt.

De Zwolse kunstschilder Daniel Douglas geeft van te voren een workshop over de basisprincipes van landschapsschilderen in de buitenlucht. Doel van Vijftig Varties Voerman is om mensen bewust te maken van de waarde van het IJssellandschap. “Iedereen beleeft dat landschap op zijn of haar eigen manier en dat wordt straks hopelijk zichtbaar op de vijftig panelen”, vertelt Wim Eikelboom, initiatiefnemer van dit kunstproject dat onderdeel is van de IJsselbiënnale. De titel verwijst naar de befaamde IJsselschilder Jan Voerman, die met name het landschap tussen Hattem en Zwolle vastlegde op het doek. Zin om mee te doen op zaterdagochtend 4 september? Mail naar voerman@rivierverhalen.nl

Een schilder maakt een schilderij in een landschap
Voerman Stadsmuseum Hattem Logo

Cookies verklaring

Deze website gebruikt cookies voor statistieken, navigatie en chat. Alle gegevens voor de statistieken zijn geanonimiseerd. Op onze privacy pagina kunt u meer lezen over ons beleid.